Do you need any help? +420 601 096 260; +420 603 419 775

08.06.2017

TECHTEXTIL 2017

VÚB se již pošesté zúčastníl mezinárodního veletrhu technických textilií TECHTEXTIL ve Frankfurtu nad Mohanem v termínu 9. - 12. 5. 2017. Naše expozice byla součástí společného stánku výrobců technických textilií sdružených v klastru CLUTEX.
VÚB a.s. prezentoval především vysoce funkční a ochranné textilní produkty, které představují výsledky řešení projektů s finanční podporou TA ČR.
Projekt č. TA03010286 ELTEX - Smart textilie s integrovanými elektronickými funkčními bloky nové generace pro zkvalitnění ochrany zdraví
Projekt č. TA02010703 TERMOTEX - Nová generace vysocefunkčních bariérových termoregulačních a termoizolačních smart textilií pro použití v náročných a specifických klimatických podmínkách a zlepšení ochrany člověka
Projekt č. TA04011273 HYBRID-TEX - Výzkum a vývoj hybridních textilních struktur s vysokou přidanou hodnotou na bázi high-tech vláken

Mezinárodní veletrh technických a netkaných textilií Techtextil 2017 ve Frankfurtu nad Mohanem nabídnul nahlédnout do kompletního spektra nabídky od výzkumu a vývoje přes různé materiály, výrobu a další zpracování nejenom technických textilií.

"Značka CleverTex® reprezentuje funkční textilní výrobky s vysokou přidanou hodnotou.
Do našich výrobků vkládáme nové a svým způsobem unikátní funkční vlastnosti nad rámec očekávání našich zákazníků."

ELEKTRICKY VODIVÉ HYBRIDNÍ NITĚ

splňují požadavky z hlediska elektrických vlastností a šicích schopností, jaké se požadují pro jejich použití v oblasti smart textilií a smart oděvů. Tuto vodivou niť je možné použít v procesu šití jako svrchní i spodní. Je vhodná pro šití na standardních šicích strojích a také na speciálních vyšívacích strojích. Šicí nitě nesmyčkují a umožňují kvalitní výrobu.

Příklady aplikace nitě na bázi kovového vlákna

  • našívané vodivé dráhy na pleteniny a tkaniny
  • našívané elektronické prvky – senzory, textrody zejména senzory teploty
  • vyhřívané textilní struktury 
  • pletené elektricky vodivé struktury
  • tkané elektricky vodivé struktury
  • propojovací vodivé struktury na pleteninách a tkaninách
  • vyšívané antény
OUTDOOROVÉ TERMOPRÁDLO

Řada outdoorového termoprádla, byla vyvinuta týmem odborníků výzkumného a vývojového pracoviště textilních materiálů. Termoprádlo bylo speciálně vyvinuto pro maximální komfort člověka při pohybu přírodou. Použity jsou nejlepší inovativní materiály, které svou konstrukcí a kvalitou dělají produkt jedinečný.

Outdoroové termoprádlo CleverTex je rozděleno na 3 produktové řady:

  • Termoregulační funkční prádlo – Merino vlna / Porexil Thermocool / Tencel C
  • Termoizolační funkční prádlo – Viloft / polypropylen
  • Multifunkční termotriko – Polypropylen / Porexil Thermocool / Tencel c
ESD ODĚVY

Nezbytnou součástí vybavení pracovišť s rizikem vzniku elektrostatického výboje (ESD) jsou speciální ochranné oděvy a vybavení. Vybírat můžete z nejširší nabídky certifikovaných ESD oděvů v České republice. Naše značka CleverTex poskytuje potenciálním uživatelům širokou a komplexní nabídku certifikovaných textilních produktů na bázi kvalitních, nejnovějších a komfortních materiálů.

Why to choose us? 
CLEVERTEX development
We do not get behind. We are working on new research projects. Thanks to high know-how we are able to create unique textile materials.
CLEVERTEX quality
Functional textile materials require high quality manufacture. We apply well proved manufacturing process, certification and practical verification tests.
CLEVERTEX solution
Our will to anticipate new requirements is an important aspect of our work. We are ready to be the partner for unconventional and interesting textile solutions.