Do you need any help? +420 601 096 260; +420 603 419 775

13.10.2017

Outdoorové prádlo Clevertex vyhrálo cenu TAČR

Odborníci z celého světa se ve čtvrtek 21. září 2017 sjeli do Prahy na Den Technologické agentury ČR (TA ČR). V rámci prestižního setkání se konala mezinárodní konference Open Science a na závěrečném galavečeru byly již popáté předány Ceny TA ČR.

Nové způsoby myšlení, jednání, komunikace i spolupráce. To jsou podle zástupců inovačních společností a akademiků základní stavební kameny pro další rozvoj v oblasti výzkumu a vývoje. Shodli se na tom na konferenci Open Science, tedy otevřený výzkum, otevřené inovace a otevřenost světu, kterou začal v pořadí již čtvrtý ročník Dne Technologické agentury ČR.

Den TA ČR vyvrcholil galavečerem, na kterém byly oceněny projekty aplikovaného výzkumu ve čtyřech kategoriích. „Ceny TA ČR mají být motivací pro udržení nastavené trajektorie spolupráce v oblasti aplikovaného výzkumu. Udělujeme je v kategoriích Řešení pro kvalitu života, Ekonomický přínos, Užitečnost řešení a Originalita řešení. Odborná porota vybírala z osmatřiceti projektů, které postoupily do užšího výběru ze stovek projektů, které naše agentura finančně podpořila,“konstatoval Petr Očko.

Ocenění v kategorii Řešení pro kvalitu života získal projekt s názvem Rostoucí tumorózní endoprotéza stehenní kosti. Tento projekt se stal, po hlasování hostů galavečera přímo v sále, i absolutním vítězem a obdržel Cenu Český nápad. V kategorii Ekonomický přínos zvítězil projekt výzkumu a vývoje vysoce přesných produktivních řezných nástrojů nové generace s využitím inovativních technologií a progresivních materiálů. V další kategorii Užitečnost řešení uspěl projekt, který se zabýval výzkumem a vývojem vysoce funkčních bariérových termoregulačních a termoizolačních textilií na bázi nových sofistikovaných chemických a dalších modifikovaných vláken a přízí, TERMOTEX. V kategorii s názvem Originalita řešení si odnesl ocenění návrh na využití pokročilých tenkovrstvých elementů pro přímé sledování časové proměnné pomocí přesně kalibrovatelné barevné změny.


Ceny jsou uměleckým originálem majícím každý rok jinou podobu. Autorem letošního návrhu v podobě poháru, resp. Trofeje vítězů, byl opět umělecký ředitel sklárny Moser Lukáš Jabůrek.

autor: https://tacr.cz/index.php/cz/cena-tacr.html

Why to choose us? 
CLEVERTEX development
We do not get behind. We are working on new research projects. Thanks to high know-how we are able to create unique textile materials.
CLEVERTEX quality
Functional textile materials require high quality manufacture. We apply well proved manufacturing process, certification and practical verification tests.
CLEVERTEX solution
Our will to anticipate new requirements is an important aspect of our work. We are ready to be the partner for unconventional and interesting textile solutions.